Βιολογικα Καλλυντικα – Σε τι διαφερουν;

Τα βιολογικα καλλυντικά είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε, όχι μόνο για το δέρμα και την υγεία σας, αλλά και για το περιβάλλον. Τα βιολογικα καλλυντικα παρασκευάζονται από φυσικά συστατικά βιολογικής γεωργίας, χωρίς paraben, σιλικόνη, συνθετικά αρώματα, χρωστικές και άλατα αλουμινίου.

Στις μέρες μας όλο και περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν καλλυντικά για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως κάποια καλλυντικά περιέχουν επιβλαβής ουσίες και η συστηματική χρησιμοποίησή τους μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας αλλά και πρόωρη γήρανση.

Τα βιολογικά καλλυντικά είναι απολύτως ασφαλή και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε άφοβα, χωρίς να ανησυχείτε για το αν το δέρμα σας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την χρήση τους. Τα βιολογικά ή οργανικά (όπως ονομάζονται σε κάποιές χώρες) μπορούν να έχουν μακροχρόνια χρήση χωρίς να παρουσιαστεί οποιαδήποτε παρενέργεια.

Τα φυσικά συστατικά που ωφελούν το δέρμα είναι πάρα πολλά. Αυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως λόγω των εντυπωσιακών χαρακτηριστικών τους είναι τα εξής: Το Colostrum ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου, η Μαύρη Πεύκη αυξάνει τη σφριγηλότητα και μειώνει τις λεπτές γραμμές. Το Q10 δίνει ενέργεια στα κύτταρα δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες. Το Acai δημιουργεί ασπίδα προστασίας ενάντια στην πρόωρη γήρανση. Και το Υαλουρονικό είναι ένα φυσικό προϊόν που βοηθά στην αποκατάσταση της υγιούς δομής της επιδερμίδας μας, συμβάλλοντας στην παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύοντας την κυτταρική ανανέωση.

Υπάρχουν πολλές εταιρίες που παρασκευάζουν βιολογικά καλλυντικά. Κάντε την έρευνά σας και επιλέξτε αυτή που προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Όπως με όλα τα προϊόντα δεν είναι όλα τα βιολογικά καλλυντικά ίδια. Υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες. Γενικά αυτά τα καλλυντικά έχουν μεγαλύτερο κόστος από τα συνθετικά, κάτι που είναι λογικό αν αναλογιστούμε την διαφορά στο κόστος παρασκευής τους. Το αν αξίζει να επενδύσετε αυτά τα εξτρά χρήματα είναι κάτι υποκειμενικό και ισχύει σε γενικές γραμμές ότι ισχύει με τα βιολογικά προϊόντα γενικότερα.

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή αυτού του άρθρου τα βιολογικά προϊόντα είναι καλύτερα και για την υγεία μας και για το περιβάλλον. Το αν θα τα επιλέξετε είναι καθαρά θέμα δικό σας. Εμείς θα σας προτρέπαμε να τους δώσετε μια ευκαιρία αφού τα οφέλη της χρησιμοποίησής τους είναι πολλαπλά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s